• 26.02.2017, 17:08

OPPSKRIFT: Grove pannekaker med en liten vri


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 99

Jeg kom meg ut av komfortsonen og testet ut en ny oppskrift, som jeg aldri har gjort før. Jeg ble nemlig inspirert av en video som jeg har sett på Facebook for en stund siden, og ville prøve ut selv. Selve oppskriften er ikke derfra da jeg ville lage grove pannekaker, men det som skjer underveis er inspirert. Jeg hadde ikke nutella, så det ble med melkesjokolade! Ble det vellykket eller ikke? Likte jeg det eller ikke? Les videre 

 

DET DU TRENGER ER:

× 4 egg

× 1 1/2 dl siktet hvetemel

× 1 1/2 dl sammalt hvete, grov

× 1/2 ts salt

× 5 dl melk

× 1 ss margarin til steking

× Freia melkesjokolade, 200 g

FREMGANGSMÅTEN
..er på en måte enkel. Finn frem en bolle, en vips og ingrediensene. Tilsett omtrent halvparten av melken, deretter rører du godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og vips inn eggene. La røren svelle i 15 minutter. I mellomtiden kan du smelte melkesjokoladen. Sjokoladen skal smeltes over vannbad. Sett en kasserolle med litt vann på kokeplaten og ha sjokoladen i et kar oppe i kjelen, men uten at det er i berøring med vannet under. Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata, blir det veldig fort varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad!

Når ventetiden er over, steker du pannekakene på litt varme, men her kommer vrien. Etter du har fått fordelt røra i stekepannen, tar du frem sjokoladen, som du har smeltet, oppå pannekakerøra, deretter med litt pannekakerøre oppå det igjen. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gylden farge på undersiden. Dette var noe som var utfordrende å få til, i hvert fall med den første pannekaka. Den så helt for jævlig ut, haha!! Det er alltid den første pannekaka som ikke blir helt spiselig når jeg lager pannekaker. Om du har mer smeltet sjokolade til overs, kan du bruke resten på toppen av pannekaka, som du ser på bildet nederst.
 

Made with Repix (http://repix.it)

BLE DET VELLYKKET?

Tja, både ja og nei. Dette er selvfølgelig første gangen jeg har prøvd å lage pannekaker med melkesjokolade inni, men teknikken begynte å komme seg etter noen runder med prøving. Den første pannekaka så ikke ut, den ble faktisk litt brent og litt for tykk. Det dumme var at jeg kun fikk 3 pannekaker av den røra, nettopp fordi at jeg brukte for mye i den første. I'm fucked, tenkte jeg. De to andre ble ganske fine. Pannekakene var kjempegode, men fy søren... De var mettende, like literally! Pappa og jeg klarte ikke engang å spise hele pannekaka, men mamma klarte å spise hele. Hun var ganske sulten fra før, da. Ellers så syns de at det var godt og spennende å prøve noe nytt enn jordbær- og blåbærsyltetøy.

PS! Jeg tror dette blir den første og siste gangen jeg lager dette, fordi det er ikke ofte jeg spiser sjokolade. Ikke fordi at jeg trener og har et sunt kosthold, men fordi at det blir fort kvalmende og jeg ble allerede mett etter en halv pannekake. Det er ikke nok for en som meg da jeg egentlig trenger mer enn det, men dette var bare for kosens skyld.

Victoria Larsen

26.02.2017 kl. 17:44
Ser jo kjempe godt ut! :D

sara

28.02.2017 kl. 19:55
Victoria Larsen: Veldig godt, men kvalmende, haha :-D

milan

26.02.2017 kl. 18:37
bare 3 pannekaker :)) når jeg lager, jeg lager minst 10 ;)

og hva skjedde med første, hvorfor er den ikke spiselig?

sara

28.02.2017 kl. 19:54
milan: Fordi den ble litt brent og tykk..
sara

Velkommen til min blogg! Jeg heter Sara, er 22 år og kommer fra Ålesund. Nå bor jeg i Molde, da jeg studerer vernepleien på Høgskolen i Molde. Jeg blogger for det meste om det som faller meg inn. Det kan være alt fra hverdagsinnlegg, til oppskrifter, tips, temaer, trening og anbefalinger.

Search

Bloggdesign

hits