• 30.09.2016, 15:08

Ulemper med å være jente


Akkurat idag har jeg vært så fjern og jeg hadde i tillegg krampe smerter tidligere, da tante rød har kommet på besøk. Så jeg begynte å tenke på alle ulempene med å være jente. Hvorfor ikke skrive et blogginnlegg om det, tenkte jeg. Det første jeg kan starte med er menstruasjon. Er det noe positivt med det enn at du vet at du ikke er gravid? Nei, egentlig ikke for min del. Det er så vondt å få smerter, da det blir sammentrekninger i livmoren. Jeg får en mellomting mellom milde og ekstreme smerter. Jeg er i tillegg ustabil når humøret mitt er både opp og ned, og så får jeg cravings på alt mulig...

Stereotypier er kategoriseringer av mennesker eller grupper av mennesker som har enkelte fellestrekk, som for eksempel utseende. Jeg har blitt utsatt for stereotypi av andre der de fleste kaller meg for "japse" kun fordi jeg er halvt asiater. Selv om jeg er det, betyr ikke at jeg er japse. Jeg er ikke fra Japan engang. Ja, jeg har asiatiske trekk - ja, jeg har mørkt hår, men betyr det at jeg er japse? Dette ordet begynner å bli oppbrukt, min venn. Det var en gang jeg jobbet som butikkmedarbeider og satt bak kassen. En kunde ville ikke komme til meg, fordi jeg var en utlending. Jeg var den eneste som satt bak kassen. «De er ikke noe til å stole på», sa hun til min daværende kollega. Jeg ble helt satt ut! Selv om jeg er født og oppvokst i Norge, ble jeg sett på som en person som ikke kunne stoles på, fordi jeg så ut som en utlending. Da tenker jeg at kategorien blir til en fordom og rasisme, og en ikke klarer å skille mellom kategori og individ. Dette er i hvert fall en ulempe om å være meg, som jeg syns var verdt å ta med i dette innlegget.

Processed with VSCO with a7 preset
- BILDE TATT I FILIPPINENE I 2012, ER HALVT FILIPPINSK -

Barbering over alt er ekstremt slitsomt, spesielt når jeg har kjæreste. Under armene er ikke så ille, da det har blitt en vane for meg når jeg er i dusjen. Jeg barberer over alt kun når jeg må. Siden jeg ikke har vært hjemme hos kjæresten siden bursdagen min, som var for noen uker siden, har jeg heldigvis fått sluppet dette. Haha!

Overtenking! Dette er noe jeg er veldig god på, og det er ganske frustrerende. Jeg overanalyserer fra A til Å, men så viser det seg alltid at jeg bare misforsto. Derfor er det svært viktig å kommunisere om det er noe som er uforståelig. Jeg har heldigvis blitt flinkere til å spørre vedkommende om hva han eller hun mente osv. Man bruker jo så mye energi på å overtenke.

Noen som kjenner seg igjen i disse punktene?

  • 29.09.2016, 19:38

Aldri mer hjemmebleking!


Hei! Det jeg skal blogge om nå, er egentlig ganske flaut. På søndagen hadde jeg så lyst på ombre, noe jeg har hatt i 2014. Da brukte jeg tiden min på å finne et bilde på instagram. Jeg kan være veldig spontan til tider, da jeg bestemte meg for å kjøpe hårbleking dagen etter - kun for å slippe å dra til frisøren for jeg ville spare litt penger. Gjorde jeg det? Nei. Jeg kjøpte 3 pakker blekemiddel + blåsjampo og balsam, og farget håret i 2 omganger samme dag, for jeg ville ha det lysere. Siden jeg har veldig mørkt hår, så vil ikke håret mitt bli like lyst som jeg ønsker. Rommaten min hjalp meg med blekingen underveis.

Som du kan se på bildet, ble håret mitt veldig ujevnt og veldig oransj. Det ble en veldig intens gresskar-farge etter 2. omgang, så jeg angret veldig. Jeg som trodde at dette skulle gå helt fint. Så jeg ble ganske flau på tirsdagen, da jeg måtte vise meg selv med håret på skolen. Etter skolen dro jeg til frisøren. Ja, jeg måtte.Håret mitt så ikke bra ut i det hele tatt og det er selvfølgelig min feil. Jeg trengte hjelp av frisøren og det måtte enda mer bleking til for at overgangene ikke skulle bli harde og for å ha det så lyst som mulig slik at jeg kunne få en kald farge på tuppene. Overgangene er fortsatt litt rødlig/oransj, men "toppen" av håret mitt tok ikke så mye av blekingen. Skulle ønske jeg brukte pengene på en frisørtime i starten, da det hadde blitt billigere og mindre slitasje. Nå har jeg lært mine feil og skal ikke bleke håret mitt selv igjen! Håret mitt er ganske sliten etter blekingsprosessene på 2 dager. Jeg brukte blåsjampo + balsam igår for å få det kaldere som jeg foretrekker best i mitt eget hår. Slik ser det nå:Håper du likte innlegget! 

  • 28.09.2016, 22:42

Mitt første blogginnlegg


Velkommen til min blogg! Lille meg tok et spontant valg på en søndagskveld med å starte å blogge igjen, da det er utrolig lenge siden. Jeg har blogget før med samme bloggnavn i en god stund før jeg bestemte meg for å slette den pga. dårlig motivasjon til å fortsette. Men nå kjenner jeg at jeg er motivert og har fått designet på plass!

Jeg kan starte med å fortelle bittelitt om meg selv og hva denne bloggen vil handle om. Som dere vet, heter jeg Sara og er student på Høgskolen i Molde og går i 2. året på vernepleien, heltid. Jeg er sunnmøring, som vil si at jeg er opprinnelig fra Ålesund, men har bodd i Molde i over ett år sammen med en roommate, som også går på samme utdanning som meg. Kan godt si at jeg trives i hennes selskap og i Molde generelt. Jeg skal i praksis på sykehjem om noen uker, så det skal bli både spennende og lærerikt, men akkurat nå, er jeg litt nervøs.
Mine interesser er mote, hår/sminke, trening, venner, familie og kjæreste. Jeg er som oftest ei veldig positiv jente, men noen ganger har jeg dårlige dager som viser tydelig godt frem. En av de beste jeg vet er å planlegge og å holde orden. Jeg er veldig ryddig av meg. En av de verste jeg vet er å ha/få høye forhåpninger i forhold til avtaler med andre, da jeg har hatt dårlige erfaringer tidligere.Slik! Jeg tenkte jeg ikke skulle gå inn i dybden om meg selv for det kan fort bli en veldig lang tekst, som fort kan bli veldig kjedelig. Du blir bedre kjent med meg etterhvert. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om det som interesserer meg - noen av de som ble nevnt litt lengre oppe og ting som faller meg inn, som kan være interessant for deg. Forhåpentligvis. Jeg har ikke store forventninger til denne bloggen, da jeg ikke kommer til å legge ut så mange innlegg om dagen, men jeg ønsker i hvert fall å blogge om varierende ting. Jeg er også student, så jeg kan uansett ikke sette meg tid til å blogge mye hver dag.

Håper denne bloggen vil falle i smak!

sara

student i HiMolde, 2. året.

Search

Bloggdesign

hits