• 26.02.2017, 17:08

OPPSKRIFT: Grove pannekaker med en liten vri


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 99

Jeg kom meg ut av komfortsonen og testet ut en ny oppskrift, som jeg aldri har gjort før. Jeg ble nemlig inspirert av en video som jeg har sett på Facebook for en stund siden, og ville prøve ut selv. Selve oppskriften er ikke derfra da jeg ville lage grove pannekaker, men det som skjer underveis er inspirert. Jeg hadde ikke nutella, så det ble med melkesjokolade! Ble det vellykket eller ikke? Likte jeg det eller ikke? Les videre 

 

DET DU TRENGER ER:

× 4 egg

× 1 1/2 dl siktet hvetemel

× 1 1/2 dl sammalt hvete, grov

× 1/2 ts salt

× 5 dl melk

× 1 ss margarin til steking

× Freia melkesjokolade, 200 g

FREMGANGSMÅTEN
..er på en måte enkel. Finn frem en bolle, en vips og ingrediensene. Tilsett omtrent halvparten av melken, deretter rører du godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og vips inn eggene. La røren svelle i 15 minutter. I mellomtiden kan du smelte melkesjokoladen. Sjokoladen skal smeltes over vannbad. Sett en kasserolle med litt vann på kokeplaten og ha sjokoladen i et kar oppe i kjelen, men uten at det er i berøring med vannet under. Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata, blir det veldig fort varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad!

Når ventetiden er over, steker du pannekakene på litt varme, men her kommer vrien. Etter du har fått fordelt røra i stekepannen, tar du frem sjokoladen, som du har smeltet, oppå pannekakerøra, deretter med litt pannekakerøre oppå det igjen. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gylden farge på undersiden. Dette var noe som var utfordrende å få til, i hvert fall med den første pannekaka. Den så helt for jævlig ut, haha!! Det er alltid den første pannekaka som ikke blir helt spiselig når jeg lager pannekaker. Om du har mer smeltet sjokolade til overs, kan du bruke resten på toppen av pannekaka, som du ser på bildet nederst.
 

Made with Repix (http://repix.it)

BLE DET VELLYKKET?

Tja, både ja og nei. Dette er selvfølgelig første gangen jeg har prøvd å lage pannekaker med melkesjokolade inni, men teknikken begynte å komme seg etter noen runder med prøving. Den første pannekaka så ikke ut, den ble faktisk litt brent og litt for tykk. Det dumme var at jeg kun fikk 3 pannekaker av den røra, nettopp fordi at jeg brukte for mye i den første. I'm fucked, tenkte jeg. De to andre ble ganske fine. Pannekakene var kjempegode, men fy søren... De var mettende, like literally! Pappa og jeg klarte ikke engang å spise hele pannekaka, men mamma klarte å spise hele. Hun var ganske sulten fra før, da. Ellers så syns de at det var godt og spennende å prøve noe nytt enn jordbær- og blåbærsyltetøy.

PS! Jeg tror dette blir den første og siste gangen jeg lager dette, fordi det er ikke ofte jeg spiser sjokolade. Ikke fordi at jeg trener og har et sunt kosthold, men fordi at det blir fort kvalmende og jeg ble allerede mett etter en halv pannekake. Det er ikke nok for en som meg da jeg egentlig trenger mer enn det, men dette var bare for kosens skyld.

  • 03.02.2017, 16:00

OPPSKRIFT: Grove vafler


Processed with VSCO with f2 preset

SUNNE OG GROVE VAFLER

DET DU TRENGER ER:

 

× 1 1/2 dl havremel

× 1 1/2 sammalt hvete, grovmalt

× 1 dl havregryn

× 2 egg

× 4 dl melk

× 2 ss flytende smør

× 1/2 ts bakepulver

× 1/2 ts salt

 

Jeg fikk plutselig lyst til å lage meg grove vafler til kveldsmat i går, så jeg tok tiden min til å finne en god oppskrift på nettet. Jeg fant en oppskrift som virket helt okei, men jeg har gjort en liten vri, nemlig byttet litt på ingrediensene da jeg ikke hadde akkurat de samme ingrediensene selv. Så da måtte jeg bare improvisere og finne noe annet som kunne funke like bra. Bland sammen alt opp i en bolle og rør til vaffelrøra blir jevnt, og så slår du bare på vaffeljernet. Så enkelt og kjapt! Jeg fikk 9 vafler av røra.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Håper det smaker!

  • 28.01.2017, 19:30

OPPSKRIFT: Pizza med sunn havrebunn og pizzafyll


Processed with VSCO with f2 preset

PIZZABUNN
DET DU TRENGER ER:

× 300 gram havremel
× 2 egg
× 1 dl melk
× 1,5 - 2 dl vann
× 2-3 ss mager kesam
× En klype salt


Bland alt sammen og rør godt i en bolle. Deigen skal ikke være en hard klump, men klissete. Bruk en slikkepott til alt er jevnt fordelt oppå en stekeplate med bakepapir. Sett deigen i ovnen på 200° i 10-12 minutter. I mellomtiden lager du fyllet som du selvfølgelig kan bestemme hvor mye mengde du vil ha. Pizzafyllet er veldig enkel å lage fra bunnen av. Kutt deretter grønnsaker/gjør klart tilbehøret du vil ha til pizzaen.
 

Processed with VSCO with f2 preset

PIZZAFYLL
DET DU TRENGER ER:

× 4 ss tacosaus
× 2 ts pesto
× Hvitløkssalt


Bland dette godt med ei skje før du fordeler pizzafyllet godt ut på pizzabunnen med en slikkepott. Deretter strør du alt av grønnsaker/tilbehør som du vil ha på pizzaen. Jeg tok hakket paprika, lettost (revet), kuttet shampinjong, bacon og pepperoni, og fordelte rundt. Jeg glemte mais, men det skal jeg huske på til neste gang! Dette var noe jeg valgte å gå for. Så steker du pizzaen på 220° i 12-14 minutter. Voilá!
 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 HÅPER DET SMAKER! 

  • 19.01.2017, 20:00

OPPSKRIFT: Proteinpannekaker


Processed with VSCO with f2 preset

 

P ℜ O T E I N P A N N E K A K E ℜ

DET DU TRENGER ER:

× 100 gram havregryn

× 3 egg

× 1 dl mager kesam

× 0.5 dl vann

× 1 ts bakepulver

× 15 gram proteinpulver

 

Fremgangsmåten er veldig enkel. Det eneste du trenger å gjøre, er å finne ingrediensene som er nevnt ovenfor og mikse dette sammen! Smak av proteinpulver bestemmer du selv, men jeg valgte sjokolade da det er min favoritt  La det svelle i 20 minutter før steking. Jeg fikk ca. 6 pannekaker til sammen, og de er kjempegode og mettende. Valg av tilbehør avhenger hva du liker på pannekaken. Det ble vaniljekesam med blåbærsyltetøy hos meg. Mmmm, så godt - så enkelt!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Håper det smaker!

  • 07.01.2017, 15:41

HELSETIPS: Godt for halsen


Nå skal jeg legge ut en oppskrift, som er ganske relevant for meg da jeg er syk. Jeg tenkte at jeg kunne dele oppskriften på bloggen, om det skulle vært noe interesse for å prøve ut når du en dag blir syk. Dette er veldig godt for halsen og jeg syns den er veldig god generelt. Jeg fikk noen til å kjøpe ingrediensene på butikken i går, noe jeg er takknemlig for, og lagde meg noen kopper i løpet av kvelden.

 

DET DU TRENGER ER:

× Ingefær

× 1 båt sitron

× Ekte honning

× Vanlig te (smak er valgfritt)

 

Made with Repix (http://repix.it)


FREMGANGSMÅTEN
...er enkel! Kutt ingefæren i biter. Du trenger ikke store mengder, bare litt, og kok i en kjele til vannet bobler. Deretter heller du i en kopp, men unngå å få hakket ingefær i koppen. Ta deretter en båt sitron og klem ut alt av væske i koppen. Til slutt tar du 2-3 ts med ekte honning og vanlig te. Du bestemmer selv hvor mye honning du vil ha - alt ettersom hvordan smaken er. Smak og behag!
 

Om du vil ha flere tips mot forkjølelse og sår hals, trykk her.

  • 04.01.2017, 21:07

OPPSKRIFT: Pestosalat


DET DU TRENGER ER:

× Pasta

× Baconterninger

× Ruccula

× Rødløk

× Paprika

× Pesto
 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

FREMGANGSMÅTEN
...er ganske enkel: Kok pastaen etter anvisning på pakken, mens du kutter opp grønnsakene. Deretter stek baconterningene godt. Jeg pleier å legge det på tørkepapir for at overflødig fett skal trekkes bort, men dette kan du bestemme selv. Mix alt i en bolle med pesto og ruccula, og voila - så er pestosalaten ferdig, enkelt og veldig godt!


Processed with VSCO with f2 preset
 

Håper det smaker!

  • 28.12.2016, 15:55

Oppskrift: Havregrøt med skogsbær og banan


Processed with VSCO with f2 preset

Jeg har i det siste blitt veldig glad i denne oppskriften da den er ganske enkel å lage, og det tar ikke mange minutter å lage dette til enten frokost eller kveldsmat. I starten ble dette alt for mye av det gode siden jeg spiste så alt for fort, og ble litt kvalm. Det hadde ikke noe med oppskriften å gjøre, jeg spiser generelt veldig fort, noe jeg prøver å endre på. Havregrøten smaker utrolig godt!
 

DET DU TRENGER ER:

× Havregryn
× Lettmelk (eller ekstra lettmelk)
× Yoghurt (her bestemmer du selv hvilken type/smak du foretrekker)
× Sukrin
× Banan

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 99

FREMGANGMÅTEN
...er enkel. Du vil trenge 1 dl havregryn og 2 dl melk, og det skal kokes til det meste av melken har trekket seg inn. Det hele skal koke under omrøring, og du kan tilsette l-i-t-t salt, i tillegg til sukrin. Deretter blander du grøten med 3 ss yoghurt og bananer i skiver. Finn frem en skål og voila - frokosten eller kveldsmaten er ferdig!

Processed with VSCO with f2 preset

Håper det smaker!

sara

Velkommen til min blogg! Jeg heter Sara, er 22 år og kommer fra Ålesund. Nå bor jeg i Molde, da jeg studerer vernepleien på Høgskolen i Molde. Jeg blogger for det meste om det som faller meg inn. Det kan være alt fra hverdagsinnlegg, til oppskrifter, tips, temaer, trening og anbefalinger.

Search

Bloggdesign

hits